Login / Registreer
0

Stukje geschiedenis

Fort Sabina

Fort Sabina heet eigenlijk languit: fort Sabina Henrica. Het is een kustverdedigingswerk, gebouwd in 1811 in opdracht van Napoleon. Rond 1881 is het fort verder uitgebreid en gemoderniseerd. Aanvankelijk was de naam nog: fort "De Ruijter", later is de naam veranderd en kreeg het de naam van de Sabina Henricapolder, waarin het fort zich bevind.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van fort Sabina Henrica, dan kunt u hier verder lezen. Een andere leuke manier om het fort en haar geschiedenis beter te leren kennen, is tijdens een rondleiding. Deze worden gegeven op iedere laatste zondagmiddag van de maand. Ook groepsrondleidingen op afspraak zijn mogelijk.

Ideaal voor dagrecreatie


Wij zeggen regelmatig tegen elkaar: "Fort Sabina is het best bewaarde geheim van West-Brabant". Dit komt omdat we zeer regelmatig bezoekers ontvangen -ook uit de directe omgeving, zoals Heijningen, Fijnaart en Willemstad- die vol verbazing het fort oplopen. Bijna unaniem beweren zij nooit te hebben geweten, dat er zó dichtbij, zo'n mooi en groot fort is en is er de verbazing dat ze hier nooit eerder zijn geweest. Aan ons de mooie en leuke taak om fort Sabina Henrica op de kaart te krijgen. Wij willen iedereen de mogelijkheid bieden om van het fort te komen genieten. Dit kan op veel manieren.

Iets te vieren?


Naast dagrecreatie en culturele activiteiten kan men op fort Sabina ook terecht voor groepsarrangementen en teamuitjes voor bedrijven, families, verenigingen, vrienden en vrijgezellen. Wij van Fons Dekkers zijn exploitant van de horecavoorziening op dit mooie stuk grond. Door de grote ruimtes, binnen en buiten, bieden wij plaats aan grote groepen, zowel voor zakelijk als particulier. Eten en drinken wordt geheel op maat verzorgd door ons culinaire team. 

Hier verzorgen wij uw catering

Andere gebieden mogelijk in overleg

Pasen, Kerst, of speciale aanbiedingen?

Schrijf u in en ontvang inspiratie